Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Галерия

Контакти

contact

Бул.Васил Левски №60, ап.2; София, 1142

+359 876 30 77 31

+359 899 85 81 16

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Партньори

Индивидуална психотерапия

individual-psychotherapy

И при консултирането и при терапията, целта е насочена към подпомагането на клиента при разрешаване на проблема, заради който е потърсил помощ.

Позволихме си да разделим психотерапията от психологическото консултиране, тъй като макар и не толкова съществени между тях все пак има разлики.

Обикновено хората в следствие на свои личностни кризи и поведенчески затруднения, загубили вътрешния си баланс, търсят консултация с психолог. В процеса на работа клиента усвоява нови знания, които подпомагат изработването на нови по-ефективни и адаптивни житейски стратегии. Времевата продължителност при психологическото консултиране е по-кратка в сравнение с тази при психотерапията. Простира се в рамките на  4 до 12 консултации.

Терапията е своеобразен път към истинската същност на човека, посредством един по-динамичен психически процес, с помощта на който клиентът осъзнава влиянието на минали преживявания, травми и опит върху настоящето си. За разлика от психологическото консултиране, терапията изисква много повече време, усилия, търпение и постоянство.

В терапията, ние използваме различни подходи на работа, но един от най-застъпените е когнитивно поведенческият подход.

Според създателя на когнитивната терапия А. Бек, чувствата и поведението на индивида се определят в голяма степен от начина, по който той вижда себе си, света и другите, основан на познание и предишен опит.

Поради тази причина, терапията е ориентирана към настоящите проблеми и тяхното разрешаване и нейни цели са: разбирането на негативните познания; развитие на алтернативно и по-гъвкаво мислене и упражняване на нови житейски стратегии и поведение.

Когнитивно-поведенческата терапия има широко приложение в нашата практика. Възможно е както самостоятелното й използване, така и в съчетание с други терапевтични подходи (психодрама; системен подход; арт подход; психоанализа; фармакотерапия и др.). Прилага се основно при лечението на афективни разстройства; фобий; тревожни разстройства; обсесивно-компулсивно разстройство; реакции на тежък стрес и разстройства в адаптацията; разстройства на храненето; сексулни дисфункции; личностови разстройства, дължащи са на употребата на психоактивни вещества (наркотици и алкохол); депресии и др.