Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Галерия

Контакти

contact

Бул.Васил Левски №60, ап.2; София, 1142

+359 876 30 77 31

+359 899 85 81 16

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Партньори

Групова психотерапия

circle-of-peopleВ някои определени случаи груповата психотерапия се оказва по-работещ и финансово по-изгоден метод, отколкото индивидуалната работа с психолог.

Освен като основен терапевтичен метод, груповата психотерапия може да бъде и допълнение към индивидуалните терапевтични сесии.

Групата  е социален феномен, където всеки човек има възможността да влезе в нови и различни социални роли, проявявайки своите скрити качества и недостатъци, взаимодействайки си с околните.

Всеки участник в групата е едновременно и участник и наблюдател в нея.

Групата е място, в което всеки се чувства защитен и готов да експериментира, изразявайки себе си, своите емоции и чувства, да изпробва нови ефективни поведения без страх от отхвърляне.

Едни от най-ценните умения, които човек развива, участвайки в общата динамика на групата, са свързани с получаването и даването на обратна връзка; усещането за принадлежност; даване и получаване на подкрепа; надеждата, породена от успеха на другите и др.)

Чрез интеракциите си в групата всеки неин член участва в общата динамика, в терапевтичния процес, явявайки се негов катализатор.

И не на последно място с помощта на другите, групата се превръща в огледало, в което всеки може да се огледа и да формира обективна преценка за себе си.