Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Галерия

Контакти

contact

Бул.Васил Левски №60, ап.2; София, 1142

+359 876 30 77 31

+359 899 85 81 16

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Партньори

Професионално ориентиране

profesionalno orientirane

Едва ли има някой, който поне веднъж през живота си да не е чувал думите: „Ако учиш много и получаваш хубави оценки, ще си намериш добра работа и висока заплата.” или „Ако не влезеш и не завършиш университета, няма да можеш да си намериш добра работа.” Тези послания навеждат на въпроса дали високите оценки задължително са гарант за добра работа и дали училището и университета подготвят младите хора за реалния живот и намирането на работа?!

Несъмнено трудът има своето значение в живота на човека. Невъзможността да се трудим, влече след себе си негативни последици като дезорганизация на свободното време; занемаряване и намаляване на личната ефективност; бедност; социална изолация и др.

Трудейки се, човек успява да задоволи голяма част от своите жизнени потребности. Работата дава усещане за сигурност; възможности за общуване с повече хора; развитие на собствените способности и умения; получаване на одобрение и признание от другите хора.

Оказва се обаче, че не само невъзможността за работа, но и неподходящо избраната професия, също може да стане причина за липсата на удовлетвореност от живота, а също така и да провокира създаването на предпоставки за наличието на психични и физически оплаквания и неразположения като раздразнителност; високо кръвно налягане; главоболие; депресия; стомашни проблеми; проблеми със съня и др.

Проучванията показват, че над 70% от българите не са удовлетворени от избраната професия и от кариерата си. Често търсят вината за това в икономиката на страната, образователната система или работодателите.

А отговорът всъщност се крие предимно в избора на подходяща професия, информираността, подготовката и положените усилия.

Добрият професионален избор обхваща две основни направления. От едната страна стоят собствените умения, познаването на личните заложби, знанията, личностовите особености, интересите, желанията и ценностите на личността, а от другата са  добрата информираност за реалните възможности за обучение, изискванията и условията на пазара на труда.

Избирайки професия, ние хората доста често действаме хаотично, ангажираме се с първата ни попаднала възможност, влияем се от мнението на близките ни, модата и заобикалящата ни среда. Така изборът ни от съзнателно решение се превръща в компромис между различни желания и въздействия.

Нашата цел е посредством различни методики да подпомогнем всяко дете, юноша или възрастен човек, да направи добър професионален избор, който едновременно да отговаря на желанията и способностите му, на ресурсите, с които разполага и на изискванията и възможностите на пазара.

Целият процес преминава през няколко основни етапа: информиране; оценяване посредством тестове и въпросници; консултиране и тренинг за умения.

Ние вярваме, че подходяща за теб е тази професия, с която ще можеш да се справяш много добре, ще ти носи удовлетворение и ще ти осигури нещата от които имаш нужда и които цениш.