Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Галерия

Контакти

contact

Бул.Васил Левски №60, ап.2; София, 1142

+359 876 30 77 31

+359 899 85 81 16

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Партньори

Семинари и обучения

Семинарите и обученията, които предлагаме са насочени към родители и специалисти от професии, свързани с работа с деца: педагози, психолози, социални работници и др.

СЕМИНАРИ И ОБУЧЕНИЯ ЗА РОДИТЕЛИ

training parentsУмора, стрес и напрежение; недоспиване; неразбирателство с партньора; конфликти; здравословни проблеми; безизходица и отчаяние; липса на достатъчно парични средства; поява на второ дете в семейството; чести избухвания и агресивни изблици; трудни характери; проблеми на работното място.....

Вярваме, че всичко това ви е добре познато.

Много родители успяват да скрият проблемите и да не говорят за тях пред своите деца, но успяват ли да скрият чувствата си? Отговорът на този въпрос е НЕ! Децата общуват най-вече чрез емоциите си и това ги прави изключително сензитивни към всичко, което оказва влияние върху емоционалната атмосфера в семейството. Тя от своя страна оставя своя отпечатък върху детската личност.

Нашите семинари и обучения имат за цел да подпомогнат Вас родители не само като ви дадат яснота  относно вашата роля в процеса на развитие и възпитание на детето ви, но също така да ви подпомогнат да намерите спокойствието и хармонията в себе си, като преоткриете своята основна роля в живота, а именно да бъдете човек.

Темите на нашите семинари и обучения са разнообразни и свързани с най-често задаваните въпроси от родителите. В тях ние говорим за емоционалната интелигентност и чувствата на родителите и децата; за проблемното поведение, както и за това как да подобрим общуването по между си.

Темата за възпитанието и дисциплината също е сред най-често задаваните въпроси от родителите.

Вашето присъствие и участие в тематично структурираните ни обучения ще ви даде отговори на въпросите: какво означава да даваме безусловна любов на детето си; как да слушаме и разбираме децата си; как да налагаме наказания и санкции; как да поставяме граници на детето без то да се чувства критикувано или отхвърлено; как да се справим с поредната криза в развитието на детето; как да научим детето да бъде автономно и да разгърне пълния си потенциал и др.

Няма как в семинарите да не засегнем и темите за последствията и справянето с  нежелателните родителски отношения и особености като свръхемоционалното родителство; свръхпокровителствуващото родителство; инфантилното родителство; злоупотребяващите с алкохол и наркотици родители; съблазняващите или отхвърлящите детето си родители както и прекалено добросъвестното и морално родителство.

 

СЕМИНАРИ И ОБУЧЕНИЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

seminari-specialistiПоради своите специфични особености, професиите, чиято сфера е работата с деца, винаги са били натоварени с високи очаквания, отговорности и обществено внимание. Поради тази причина работещите като психолози, педагози, социални работници, медицински служители  и други са сред рисковите професионални групи, най-често засягани от синдрома на емоционалното изгаряне.

Според нас разпознаването му е важно не само от човешка, но и от морална гледна точка.

Чувството на емоционално изтощение, безразличие, изчерпване, хронична умора са в следствие на не малко  фактори, част от които са свързани с липсата на знания и умения за справяне с различни по своя род затруднения, възникнали в хода на работата.

Целта на семинарите и обученията, които организираме е именно превенция, справяне с трудностите и придобиване на необходимите знания и умения за справяне.

Посещавайки нашите обучения, Вие ще получите необходимата информация и набор от похвати за работа с хиперактивност, дефицит на вниманието; агресивно  или импулсивно поведение; тревожност и др.

Едни от най-често застъпваните теми в семинарите, заради голям интерес, са свързани със създаването на атмосфера на доверие сред децата; ефективното управление на реда и дисциплината; развиването на емоционална интелигентност; умения за пълноценно общуванеи др.

Интересни дискусии се получават при обсъждане на въпроси, касаещи формирането на социални умения у децата, различните стратегии за мотивиране на децата и преодоляването на конфликтно поведение.

Гордеем се с поредицата от теми по превенция, които сме подготвили за вас.

В рамките на няколко срещи, изпълнени с игри, забавление и позитивни преживявания, ние можем да обучим вас или група деца по теми, свързани с превенция на насилието и агресията в училище и превенция на употребата на психоактивни вещества сред подрастващите на възраст от 6 до 18 години.

Специално за колегите психолози, учители, педагогически съветници и логопеди сме подготвили редица обучения за работа с различни пакети от психологически тестове за оценка на гнева, агресията,импулсивното поведение; депресията и тревожността сред децата.

Точно формулираните теми, както и датите на провеждане на семинарите и обученията, ще бъдат публикувани предварително на страниците на сайта ни.

Там ще можете да прочетете и допълнителна информация за условията за участие.

Ако имате въпроси или заявки, може да се свържете с нас на посочените в сайта контакти.