Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Галерия

Контакти

contact

Бул.Васил Левски №60, ап.2; София, 1142

+359 876 30 77 31

+359 899 85 81 16

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Партньори

Консултиране на деца и юноши

children2

Широко разпространен мит е, че децата „неразбират” и нямат причини да страдат. Тъй като не поемат никаква отговорност, те би трябвало да бъдат щастливи, просто защото са деца!

Често техните родители в безсилието си да се справят с проблематичното им поведение, ни питат: „Какви проблеми може да има едно дете?!”

Истината е, че децата страдат много по-често отколкото предполагаме, но ние възрастните не си даваме сметка за това и не винаги разпознаваме тяхното страдание или затруднения. Дори често си мислим, че всички проблеми ще отминат с израстването и лошото ще бъде забравено. Да, понякога се случва така, много деца израстват без специално внимание и грижи, но в много ситуации нещата често се объркват и резултатите не са добри. Чак тогава много родители се питат „Къде сбъркахме?”. 

Днес ние искаме да ви попитаме, трябва ли да стигнем чак до там?

Какво ще направите днес, преди да е станало твърде късно?

Всяко дете има нужда да говори;  да бъде чуто;  да бъде разбрано; да бъде прието;  да не бъде лъгано; да бъде ангажирано; да има дисциплина, ред и правила в средата му, но не всеки родител може да му даде всичко това. Незадоволените нужди и потребности не остават без отражение.

Поради липсата на „достъпен език” и умения, децата изразяват своето страдание и тревога чрез поведението си. Като се започне от проблеми с храненето, чести боледувания, през агресивни прояви и провали в училището, депресия, тревожност, ниска самооценка, до употреба на дрога, алкохол и опити за самоубийство.

Погледнете медиите. Все по-често се срещат заглавия като: „Всеки ден по едно българско дете прави опити за самоубийство.”; „Все повече пада възрастовата граница на деца, употребяващи алкохол и наркотици.”; „Децата у нас-все по-жестоки и агресивни.” и т.н.

Мислите ли, че агресивното поведение при децата, наднорменото тегло, жестокостта, срамежливостта, липсата на умения да се впишеш в дадена социална група, липсата на граници, са нещо нормално или временно?

Не, не са! Това са индикатори и сигнали към Вас родители да потърсите помощ, консултирайки се със специалист в областта на детското развитие.

Ние ще ви предоставим необходимата информация, подкрепа и среда в която Вие да подпомогнете създаването на благоприятна атмосфера, в която Вашето дете да усвои нови и ефективни житейски стратегии за справяне.

Наред с това, ние сме тук и за да провокираме всяко дете или юноша да разбере и разреши  онези вътрешни конфликти, чиито израз се оказват различните проблемни поведенчески прояви.

Нашата цел е в определен етап от своето развитие, Вашето дете или тинейджър да постигне автономност и самоприемане, да се справи с депресията, агресивността, ниската си самооценка и да получи удовлетворение, откривайки своето място сред другите.

За да постигнем всичко това, се нуждаем от Вас!