Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Галерия

Контакти

contact

Бул.Васил Левски №60, ап.2; София, 1142

+359 876 30 77 31

+359 899 85 81 16

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Партньори

Групи и ателиета

АТЕЛИЕТА

tranning childrenВ ателиетата ние използваме връзката между изкуството и психичното развитие на детето в отделните житейски етапи през които преминава.

Доказано е, че изкуството е процес на общуване със себе си. Така много лесно по един сигурен и безопасен начин всяко дете може да изрази негативните чувства, които преживява, а също така да покаже своите поведенчески затруднения и вътрешни конфликти, които с думи не би могло да назове.

Нашите ателиета имат за цел да подпомогнат децата в различните възрастови групи да развият креативно, логическо мислене и практически умения чрез игри, поведенчески транзакции и директен опит.

С помощта на различни психологически подходи и техники ние подпомагаме децата в усвояването на умения за ефективно общуване, изграждане на самоуважение и уважение към другите. От голямо значение е и развитието на личностни качества и придобиването на умения за справяне в различни житейски ситуации, които могат да възникнат по време на работата в ателиетата: ситуации в които да поиска или да даде помощ; конфликтни ситуации; ситуации, в които трябва да се извини и да признае за грешката си; да благодари; да работи в екип и др.

Заедно с психологическия процес в групите и ателиетата тече и още един процес – творческият. Той има важна роля за изграждане на самооценката, чувство на увереност; намаляване на тревожността, притеснението, депресията и чувството на страх у детето.

При децата, изкуството в различните му форми, комбинирано с индивидуалният психологически подход се превръща в мощен инструмент за изразяване на различни преживявания, развиване на социални умения, емоционална компетентност и поведенческа промяна.

Работи се с малки групи между 4 и 7 деца, така че водещите да имат индивидуално наблюдение върху всяко дете. Според своята тематика ателиетата могат да бъдат организирани в различни теми.

 

ГРУПИ

emotional-childrenПсихологически групи за деца?

Да, точно така! В групата ясно може да си проличат основните трудности в общуването, комуникативните процеси, поведенческите модели и липсата на социални умения и компетенции у всяко дете.

Групата е мястото, където всеки показва истинския си образ и трудно във взаимодействието си с другите, неговите трудности и лимити остават незабелязани.

Общуването при децата има важна роля за изграждането на самоувереност, а също така спомага за усвояването на необходими  за живота умения, свързани с емоционалната и социалната интелигентност.

Нашите групи имат за цел да развият емоционалната интелигентност у децата. И макар да знаем, че част от интелигентността у децата е вродена, има един дял, който управлява емоциите. Той се развива по време на целия живот на човека, но най-интензивно неговото развитие е през периода на детството.

Емоционалната интелигентност е предизвикателство за всеки възрастен човек, но и отговорност към нашите деца.

За да бъдем по-ясни и разбираеми, ще се опитаме да отговорим на въпроса с какво са по-различни емоционално интелигентните деца?

Развитието на този тип интелигентност подпомага детето да изгради умения да разпознава собствените си чувства и емоции, а също така да ги свързва със своите нужди и потребности.

Днес, особено за малките деца и подрастващите тинейджъри, емоционалните състояния, които самите те преживяват се определят с крайните понятия „супер съм”„добре съм” и „кофти ми е”; „гадно”; „зле”. За огромно съжаление обаче, това по никакъв начин не описва истинските чувства, които преживяват. Посредством чувствата, емоциите притежават различни нюанси. Тяхното познаване отваря сетивата не само за собствените емоционални състояния, но и за тези на другите хора, близки, родители, приятели. Емоционалното общуване е универсален език, гарантиращ добри и пълноценни отношения, разбирателство и удовлетвореност. Нека не забравяме все пак, че малките деца, преди да проговорят и да започнат да използват речта, те общуват с най-важните за тях хора посредством емоциите. Това се запазва и остава, дори и когато човек се научи да подрежда думите в красиви изречения.

Никой от Вас родители не иска детето му да се превърне в особняк, дистанцирана или студена личност или пък да бъде от онези аутсайдери, които не могат да се приспособят към нито една социална група и накрая по стечение на обстоятелствата попадат в малките субгрупи на наркомани; хейтъри; скинари и т.н.

Ние ви предлагаме подкрепа и помощ в това детето още от най-ранна възраст да започне да се учи да управлява емоциите си, изразявайки ги и развивайки самоконтрол и оптимистична нагласа към живота.

Емоционалната интелигентност е единственият начин, който гарантира развитието на умения за справяне със стреса, напрежението, агресията, страховете, депресията и т.н.

Всеки човек заслужава да получи правото да бъде по-добър!