Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Галерия

Контакти

contact

Бул.Васил Левски №60, ап.2; София, 1142

+359 876 30 77 31

+359 899 85 81 16

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Партньори

Фамилно консултиране

couple-fighting

Независимо дали отношенията в семейството са сложни или прости; дали семейството е пълно или непълно; дали семейството има брак или е в безбрачно съжителство, трудностите, противоречията, кризите в отношенията и влошената комуникация се появяват рано или късно.

Как реагират хората тогава?

Част от тях решават, че трудно някой непознат човек, макар бил той и специалист, ще разреши личните им проблеми и избират да разтоварят натрупаните негативни емоционални състояния, споделяйки с близки и приятели. Подобно поведение би могло да доведе до временно облекчение, но не и да реши истинските проблеми.

Изумени сме, че и не малка част от хората проявяват завидно търпение и способност да понасят страданията, касаещи семейните взаимоотношения.

Всичко това обаче има цена и тя не е никак малка. От подобни поведения страдаме не само ние, но и нашите деца, нашите близки.

Хората определят семейството като крепост, клетка на обществото или като един малък свят. И когато в този малък свят нещо не е наред, това дава отражение върху всички аспекти на живота.

Тогава самочувствието „Аз съм достатъчно силен, за да се справя с проблемите си!” е излишно. Нужен е специалист, който да подпомогне подобряването на семейната среда и атмосфера, взаимоотношенията в семейството или овладяването на съответната криза, според етапа в който се намира двойката.

Най-често срещаните трудности в семейните взаимоотношения са свързани със събития, касаещи съзряването на индивида и преходните моменти в различните периоди от жизнения му цикъл; изчерпване на взаимоотношенията; стрес и напрежение във връзката; ревност и изневяра; случили се внезапно и неочаквано трагедии и загуби в семейството и т.н.

Психологическата работа по време на фамилното консултиране е фокусирана върху уеднаквяване на динамиката в двойката и преодоляването на кризата във взаимоотношенията. Анализират се и се изследват моделите, водещи до проблематично общуване между членовете в семейството и се отработват явните или скрити конфликти и затруднения.

Всеки от участниците във фамилното консултиране се учи да използва нови елементи в общуването, които са базирани на емпатия, откритост, толерантност и др. Това става посредством умението да бъдат вербализирани чувствата при всеки един от партньорите, като и чрез заучаване на нови поведенчески модели.