Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Галерия

Контакти

contact

Бул.Васил Левски №60, ап.2; София, 1142

+359 876 30 77 31

+359 899 85 81 16

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Партньори

Тренинги обучения и семинари

Нашите семинари, тренинги и обучения са базирани върху практическото взаимодействие между участниците в тях, посредством интерактивни подходи и обучение на малки групи хора в неформална среда.

Участниците сами моделират процеса, създавайки възможности за придобиване, развитие и затвърждаване на собствените си знания и социални умения в средата.

В разработените от нас формати за работа, широко използвани са различни методи и техники за активно учене: бизнес; ролеви игри; симулация; казусни ситуации; групови дискусии и др.

Нашите интерактивни обучения са фокусирани не само върху емоционалните преживявания на участниците, но и върху развитието на ефективни междуличностни умения, повишаващи нивата на компетентност в съответната област.

Убедени сме, че само постигнатите по този начин резултати могат да останат трайни и непреходни, обслужвайки конкретните Ви потребности, както и тези на фирмата или организацията.

Темите за обучения и тренинги са разнообразни, свързани с мотивацията, самоконтрола, приемането и даването на критика и поощрения, развитие на мениджърски, презентационни умения. Ето и каратко описание на някои от предлаганите от нас теми:

 

team-building 1Team building

Повечето хора свързват понятието „тиймбилдинг” единствено със забавни игри, весели преживявания на открито или закрито, завършващи с изобилие от храна и алкохол.Нашата концепция е малко по-различна. Ние имаме за цел да бъдем Ваш бизнес партньор, на когото да се доверите и който да Ви помогне при постигането на трайни резултати в следните няколко аспекта:

  • Да мотивирате Вашите служители да бъдат по-ангажирани и отговорни към работните задачи;
  • Да подпомогнете Вашите служители в развитието на умения за ефективно взаимодействие и сътрудничество;
  • Да интегрирате новите си служители, създавайки кохезия в екипа;
  • Да развиете усещането за взаимно доверие у служителите си;
  • Да изградите екип, в който всички да са взаимозависими и свързани, а не отделни членове на един отбор;

Планираните интерактивни обучения в неформална среда ще провокират не само емоционални преживявания, но и възможности за изграждане на предпоставки за личностно развитие; добронамерена комуникация; сътрудничество; диалог; отговорност; ангажираност; доверие. Това са принципите, с които би се гордяла всеки един екип, фирма или организация.

 

social skillsСоциални умения

Нашите тренингите и обучения в социални умения са комбинация от педагогическо обучение и вид психотерапия, чиято цел е посредством различни методи и техники на работа да подпомогнат участниците да станат социално компетентни, развивайки своите социални умения.

Английският поет Джон Дън казва „Човекът не е самотен остров”. Ние хората винаги сме заобиколени от други хора, независимо от възрастта, пола и професионалната ни реализация, с които макар и не винаги да искаме са налага да общуваме и да си взаимодействаме.

Не случайно в бланката за CV-тата, с които кандидатстваме за работа, има специално отделено място за описание на нашите социални умения. Работодателите, избирайки своите служители държат не само на техническата им подготовка, подходящото образование, но и на притежаваните социални умения. Този факт показва важността им в нашия живот.

В услуга на Вас, вашите служители и екипи, подготвените от нас програми имат за цел придобиването на взаимосвързани знания и умения, които да подпомогнат всеки отделен служител да прави и поддържа междуличностни отношения; да приема и да се интегрира в група от хора, каквато е екипът; да работи ефективно като част от екип; да оказва въздействие върху мнението, отношението и поведението на околните; да ръководи хора, а в някои случаи и цели организации; да не допуска конфликти или поне да се справя успешно с тях ако все пак се случат.

Взаимоотношения и конфликти

В една фирма или организация неминуемо присъстват конфликтите. Това е нещо съвсем очаквано, като се има в предвид, че служителите в тази фирма или организация са различни, с различни принципи, ценности, разбирания, социални умения и типове поведения. Факт е обаче, че наличието на лоши взаимоотношения в един екип, води след себе си повишаващо се психично напрежение, което оказва влияние върху ефективността и доверието на всички.

С помощта на изпълнените с преживявания семинари, обучения и тренинги, Вие ще намерите отговор на много от своите въпроси. Ще придобиете ясна представа за най-честите причини за възникването на конфликти във Вашия екип, за основните типове личности, провокиращи и участващи в конфликтите на работното място. Тъй като ние знаем, че от съществено значение за всеки един ръководител и всеки един екип е умението за изграждане на стратегии за справяне с конфликтите, наша цел е и да Ви подпомогнем именно в тази насока.

Изграждане на екипи

Изграждането на добър екип  е трудна задача. Неудобната истина е, че повечето екипи са формални и зле организирани и това им пречи да работят с пълния си капацитет, позволявайки на всеки отделен служител да разгърне до край потенциала си.

Способността да се създаде екип или група от хора, независимо от тяхната форма и размери е основно умение и ключ към успеха на една фирма или организация.

Като ръководител, управител или член на екипа, ние ще Ви помогнем да разберете основни неща, които трябва да знаете за добрите екипи.

 

burnout“Burnout” и управление на стреса

Всеки един от нас поне веднъж в живота си е имал усещането, че се намира под постоянен стрес, че е разочарован от другите и себе си, че е безпомощен, уморен и безсилен.

Ако това се случва на работното място, то много вероятно  да сте станали жертва на синдрома „burnout”(това е състояние на емоционално, психическо и физическо изтощение, причинено от прекомерно излагане на продължителен стрес).

Синдромът на „прегарянето” е в следствие на стреса, напрежението и прави така, че проблемите да изглеждат непреодолими. Това състояние обаче може да застраши вашата работа, вашите взаимоотношения и вашето здраве.

В разработените от нас обучения и тренинги, всеки един от вас ще научи как да възвърне баланса си, да пренареди приоритетите си, да намери подкрепа и време за себе си.

Също така нашата цел е и всеки един от вас да развие умения да разпознава предупредителните признаци на стреса или предстоящото „прегаряне” и така да поддържа баланса в себе си, желанието и мотивацията за развитие и израстване на работното място, но и не само.

 

delegate1Делегиране на отговорности

Напоследък да сте се чувствали фрустриран или претоварен? А може би вашата кариера или бизнес са в застой?

Ако отговорът е положетелен е време да обърнете внимание на вашите умения за делегиране.

Има едно правило, което гласи, че колкото по-добър сте в работата си, толкова другите ще искат повече от Вас. И тогава броят на задачите нараства за сметка на работните часове.

Тази Ваша трудност или трудност на екипа Ви, може да се окаже чудесна възможност ако намерите начин да се справите с ограниченията и реализирате възможностите си.

Овладявайки уменията за делегиране, можете бързо да изградите силен и успешен екип от хора, както и да бъдете в състояние да отговорите на отправените към Вас нужди.

 

efective comЕфективна комуникация или подобряване на уменията за общуване в бизнеса

Ефективната комуникация помага на всеки един от нас да разбере по-добре другия човек или ситуация., като ни дава възможност да изградим доверие и уважение. Ефективното общуване създава среда, в която творческите идеи, решаването на проблеми, взаимоотношенията могат да процъфтяват и да се развиват.

Опитите ни да общуваме с другите и това и опитите на другите да общуват с нас, опитвайки се да ни кажат нещо, понякога стават причина за неразбирателства, които могат да предизвикат стрес, напрежение, конфликти и фрустрация в личните или професионалните взаимоотношения.

Нашите тренинги и обучения ще Ви помогнат да придобиете знания и да развиете ефективни комуникационни умения, чрез които всеки един от вас да може да се свърже и да изгради едни по-топли и сърдечни отношения с вашите съпруг/съпруга, деца, приятели или колеги.